Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Enkhuizen: de lente is in aantocht

ENKHUIZEN – Het is nog even doorbijten maar de lente is dan toch echt in aantocht. Vandaag hebben wij nog te maken met bewolking en zonnige perioden, een middagtemperatuur die oploopt naar een graad of 9 bij een matige wind uit het noordwesten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar rond het vriespunt en kan het boven open veld even net onder het vriespunt komen.

Zaterdag gaat de temperatuur alweer door de 10 graden grens, met 11 á 12 graden in de middag, de zon laat zich alweer meer zien en de wind draait van noordwest naar zuidoost als voorbode van een week met hoge temperaturen.

Die hogere temperaturen begint al op zondag wanneer door aanvoer van warme lucht uit het zuidoosten ook bij ons de temperatuur oploopt naar 16 á 17 graden, maar uit de wind en in de zon is het snel 20 graden. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuidoosten.

Na zondag is het volop lente, temperaturen overdag tussen de 16 en 19 graden, een wind die matig van kracht is en uit het zuidwesten/zuidoosten waait en warme lucht meevoert. Alleen op maandag kan er lokaal een spatje neerslag gaan vallen.

Reageer op dit onderwerp