Weerbericht Enkhuizen: De dag start zonnig maar vanmiddag kans op regen

ENKHUIZEN – Ons weer wordt nog steeds bepaald door een lagedrukgebied boven de Noordzee die koude en vochtige lucht onze kant op stuurt, boven land komen gemakkelijk (onweers)buien tot ontwikkeling en boven het IJsselmeer kunnen ook waterhozen tot ontwikkeling komen. Het IJsselmeerwater is al vrij warm, 16 tot 18 graden, maar op 2500 meter hoogte vriest het en dat geeft voldoende energie om onweers(buien) en waterhozen tot ontwikkeling te laten komen.

Voor vandaag ziet het er in de ochtend en begin van de middag vrij zonnig uit, maar in de loop van de middag trekt de bewolking dicht en kunnen er gemakkelijk (onweers)buien ontstaan. De middagtemperatuur loopt op naar 14 graden en de wind is vrij krachtig tot krachtig, aan open water en boven open land kan het even hard gaan waaien, 7Bft. waarbij rukwinden voorkomen die meer dan 65km/u kunnen halen, vooral tijdens een bui zal dit gebeuren. In de nacht naar zondag vallen er ook nog enkele buien en daalt het kwik naar 10 graden.

Zondag is er meer bewolking en ook dan vallen er enkele buien, lokaal tot 3.8mm, staat er wel minder wind en loopt de middagtemperatuur op naar 15 graden. De wind draait naar het westen en is matig tot vrij krachtig van sterkte.

Na zondag blijft het wisselvallig maar de buienkans neemt af en er komt geleidelijk ook meer zon en gaat de middagtemperatuur ook elke dag iets omhoog.