Enkhuizen Actueel

Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: buien met onweer en hagel, vanmiddag opklaringen

ENKHUIZEN – Een hogedrukgebied tussen IJsland en Schotland trekt naar de Noordzee en blijft daar enkele dagen liggen. In de tweede helft van de week verplaatst het zwaartepunt van het hoog zich richting Groenland maar houdt het tot en met vrijdag een uitloper tot over onze omgeving. Een lagedrukgebied ten westen van Ierland beweegt op zaterdag zuidoostwaarts en vult zondag op boven de Golf van Biskaje. In de vore oost van het laag ontwikkeld zondag een actief lagedrukgebied welke min of meer boven onze omgeving lijft hangen. In de bovenlucht ontwikkelt zich dat een omvangrijk hoogtelaag boven West-Europa.

Voor vandaag hebben wij vooral in de ochtend te maken met buien waarbij een klap onweer en hagel niet is uitgesloten. De middagtemperatuur blijft steken bij een frisse 13 graden en de wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het westen/noordwesten. Vanmiddag trekken de buien weg en komen er opklaringen waardoor de zon ook nog even te zien zal zijn.

Zondag is er meer ruimte voor de zon en is het droog. Met 14 graden in de middag blijft het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar en de wind is overwegend matig van kracht en waait uit het noorden/noordwesten.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?