Weerbericht Enkhuizen: buien met kans op onweer en hagel, in de middag ook zon

ENKHUIZEN – Vanochtend is er nog kans op een enkele bui die gepaard kan gaan met een klap onweer en (korrel)hagel, in de middag trekken de buien weg en klaart het op waardoor de zon zich ook nog even laat zien. De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden en daalt naar 2 graden in de nacht naar zaterdag. De wind is vrij krachtig tot krachtig en tijdens een bui even hard en dan kunnen er ook windvlagen tot 75km/u voorkomen.

Zaterdagochtend tijdens het ochtendgloren is er kans op gladheid, zodra de zon boven de horizon komt zal de temperatuur enkele graden dalen en onder het vriespunt uitkomen. Het is zaterdag gedeeltelijk bewolkt en met 10 graden in de middag bij een matige zuid/zuidoostelijke wind een aangenamere dag dan de afgelopen dagen. De kans op neerslag is nihil.

Ook zondag is de kans op neerslag verwaarloosbaar, overdag 11 graden bij een matige soms vrij krachtige wind. Na zondag krijgen wij een periode van vrij zonnig en droog weer met middagtemperaturen van boven de 10 graden, lokaal zelfs 13/14 graden

Reageer op dit onderwerp