Weerbericht Enkhuizen: bewolkt met ook soms wat zon, vanavond kans op regen

ENKHUIZEN – En lagedrukgebied ten zuiden van Ierland en ter hoogte van Bretagne koerst via Noord-Frankrijk en Duitsland naar Polen. Aan de noordzijde bevinden zich een tweetal occlusies die het laag in draaien, hiervan is de zuidelijkste het meest actief. De noordelijkste dringt vannacht het zuiden van ons land binnen en trekt langzaam verzwakkend noordwaarts.

Voor vandaag kunnen we het weer van de afgelopen dagen aanhouden, zonnige momenten maar ook wolken die vanaf de middag de overhand gaan krijgen en waaruit vanavond een spatje regen kan gaan vallen. De wind is hoofdzakelijk matig van kracht en waait uit het oosten/noordoosten. De middagtemperatuur schommelt rond de 7 graden, een vrij normale temperatuur voor begin maart.

Na vandaag is vrijdag een kopie van vandaag en ook het weekend is van hetzelfde laken en pak, zonnige momenten afgewisseld door bewolking waaruit soms wat neerslag kan vallen, die kans is op zondag het grootst. Overdag schommelt de temperatuur rond de 9 graden op zaterdag en 11 graden op zondag, en ook de wind trekt weer wat aan naar vrij krachtig tot krachtig.

Reageer op dit onderwerp