9.2 C
Enkhuizen
7 december 2019 05:54
Enkhuizen Actueel
Weerberichten

Weerbericht Enkhuizen: bewolkt met kans op regen en frisjes

ENKHUIZEN – Ons weer wordt bepaald door een hogedrukgebied dat zich boven de Britse Eilanden heeft gevestigd waardoor de aanvoer van flink frissere lucht vanaf de Noordzee en Oceaan in stand blijft en de temperatuur blij ons maar met moeite de normale waarden voor deze tijd van het jaar kan bereiken.

Tot zeker eind deze week blijft het hogedrukgebied ons parten spelen en dat merken wij vandaag vooral aan de vele bewolking waar soms wat lichte motregen uit kan vallen en de middagtemperatuur die de 18 graden net aan gaat halen. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het noorden. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar een graad of 13

Maandag wordt het waarschijnlijk nog iets frisser met 16 a 17 graden in de middag, ook dan is het overwegend bewolkt en zal de zon zich maar sporadisch laten zien. De wind draait wel wat meer naar het westen en blijft overwegend matig van kracht.

Dinsdag is ook nog een dag met veel bewolking en met 18 graden in de middag blijven we ver van de normale waarde van 21 á 22 graden. De wind is zwak tot matig en waait uit het noorden/noordwesten maar draait in de nacht van dinsdag op woensdag naar het noordoosten en dat is de eerste tekenen van een weersverbetering.

Reageer op dit onderwerp