Weerbericht Enkhuizen: bewolkt later ook zon

ENKHUIZEN – De dag start met veel bewolking waardoor er maar weinig ruimte is voor de zon om te schijnen, maar in de loop van de middag breekt de bewolking en komt de zon af en toe tevoorschijn. De temperatuur loopt vandaag op naar 20, lokaal 21 graden, bij een zwakke wind uit het oosten/noordoosten die vanavond wat meer naar het noorden draait. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 16 graden.

Het weekend kent twee gezichten, het ene gezicht is de zomerse temperatuur die zaterdag gaat worden bereikt, het andere gezicht zijn de (onweers)buien die zaterdagavond/nacht worden berekend. De oostelijke wind voert warme lucht met zich mee waardoor overdag de temperatuur snel richting de 24 á 25 graden oplopen. Door de hardnekkige bewolking dat aan het einde van de middag ons land gaat bereiken zal de temperatuur in de nacht naar zondag niet veel verder dalen dan naar een graad of 20.

Zondag is er veel bewolking en enkel in de ochtend soms wat ruimte voor de zon. De wind draait overdag van het oosten naar het zuiden/zuidoosten en voert warme vochtige lucht met zich mee. Buien worden pas in de late middag verwacht en deze kunnen mogelijk gepaard gaan met onweer. Let op! Onweersbuien laten zich niet voorspellen, daarom zal het KNMI voor zondagmiddag ook de hele provincie Noord-Holland mogelijk code geel gaan geven.