Weerbericht Enkhuizen 9 juli: flinke zonnige perioden en droog

ENKHUIZEN – De dag start met lokaal mistbanken maar die gaan snel oplossen waarna er flink veel ruimte komt voor de zon. De middagtemperatuur schommelt vandaag rond de 21 á 22 graden en dat alles bij een zwakke wind uit het zuidwesten later op de dag draaiend naar west/zuidwest en vanaf doordraaiend naar het westen. In de nacht naar zaterdag koelt het af naar 15 graden. De UV-index ligt vandaag op 5 waardoor bescherming tegen de blote huid noodzakelijk is. De luchtdruk voor vandaag is 1021.3 Hpa.

Het weekend verloopt qua weerbeeld anders, vooral zaterdag is er veel meer bewolking en komt de temperatuur pas in de latere middag boven de 20 graden uit. Het blijft wel droog en de in draait via het westen over het noorden naar het oosten. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 17 graden.

Zondag in de ochtend nog wel wat zonneschijn, later komt er meer bewolking maar het blijft droog. De temperatuur schommelt zondag rond de 20 graden overdag en rond de 15 á 16 graden in de nacht naar maandag.

Code geel voor mist