Weerbericht Enkhuizen 8 juli: droog en zijn er flinke zonnige perioden

ENKHUIZEN – Het is wisselend bewolkt en lokaal komen er enkele mistbanken voor die spoedig oplossen. In de middag ontwikkelen zich enkele buien, vooral in de oostelijke helft van het land soms met onweer, hagel en lokaal veel regen. In het noordwestelijk kustgebied blijft het droog en zijn er flinke zonnige perioden. In de avond lossen de buien weer op. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C aan de kust en 24°C in het oosten. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen. In de loop van de dag draait de wind naar richtingen tussen west en noord.

In de nacht naar vrijdag zijn er flinke opklaringen. Plaatselijk ontstaan mistbanken, vooral in het noorden. De minima liggen rond 12°C. De wind is overwegend zwak uit westelijke richtingen.

Vrijdag overdag zijn er zonnige perioden. Er ontwikkelt zich een enkele bui, in het noordoosten komen er meer buien, daar is er een kleine kans op onweer. De maxima liggen tussen 20°C aan de kust en 23°C in het oosten. De westelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)