Weerbericht Enkhuizen 8 augustus, wisselvallig met kans op een bui, vanmiddag veel wind

ENKHUIZEN – Er is vrij veel bewolking en er trekken buien noordoostwaarts over het land. Er is vooral in de middag en avond kans op onweer. In het zuidoosten is het in de ochtend tijdelijk droog, maar ook daar komen in de middag buien voor. In de avond wordt het in de zuidelijke helft zo goed als droog. Met maxima van ongeveer 20°C is het vrij koel. De zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Aan zee is er vanmiddag kans op zware windstoten van 75 km/u. In de avond neemt de wind in kracht af.

In de nacht naar maandag komen er vooral in het noorden van het land nog enkele buien voor, in het zuiden is het droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts rond 13°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Maandagochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe en breiden buien zich uit over het land, vooral in het westen kan er flink wat neerslag vallen. Vooral in de oostelijke helft is er in de middag kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordwesten tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de middag wordt de wind zuidwest en neemt langs de westkust toe naar krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)