Weerbericht Enkhuizen 6 juli: Af en toe een bui, later vandaag zware windstoten

ENKHUIZEN – Vandaag is het wisselend bewolkt. Er zijn perioden met zon maar er komt plaatselijk ook een bui voor, tot het begin van de middag in de oostelijke helft van het land mogelijk met onweer. De wind is eerst zuid tot zuidoost en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Geleidelijk wordt de wind zuidwestelijk en neemt boven land toe naar matig tot vrij krachtig, langs de westkust en boven het IJsselmeer wordt de wind in de loop van de middag en in de avond enige tijd hard, 7 Bft, mogelijk kortdurend stormachtig, 8 Bft. Aan zee zijn dan zware windstoten rond 80 km/uur mogelijk. In de loop van de avond neemt de wind weer af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C langs de noordwestkust tot 22°C in het oosten.

Tekst loopt door onder de afbeelding

In de nacht naar woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en is er een enkele bui mogelijk. De wind komt uit het zuiden en is matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. De minimumtemperatuur komt uit rond 13°C.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon en ontstaan er in de loop van de ochtend stapelwolken. Deze kunnen in de middag uitgroeien tot een regen- of onweersbui. In de avond doven de buien weer uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig boven land, (vrij) krachtig langs de kust, en neemt gedurende de dag in kracht af. (Bron: KNMI)