Weerbericht Enkhuizen 5 augustus, eerst lokaal nog mistbanken, later flinke opklaringen

ENKHUIZEN – Vanochtend lossen de mistbanken op en schijnt op veel plaatsen de zon. In het zuidwesten blijft het zo goed als droog, elders ontstaan in de middag stapelwolken die uitgroeien tot buien. Bij de buien is er een kleine kans op hagel en onweer. Plaatselijk kan weer veel regen in korte tijd vallen. ’s Avonds lossen de buien op, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en gaat het aan het einde van de avond regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. Er staat in de ochtend een zwakke, in het noordelijk kustgebied matige zuidoostelijke wind. In de middag draait de wind naar zuidelijke richtingen en blijft zwak tot matig.

In de nacht naar vrijdag trekt de regen noordoostwaarts. In het noorden blijft het nog droog en kunnen er eerst nog mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van 13°C in het noordoosten tot 16°C in het zuidwesten. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vrijdagochtend trekt de regen noordoostwaarts weg. Droog wordt het niet, want er ontstaan in de loop van de dag buien. Hierbij is er kans op onweer en hagel. In de avond wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het op. De maximumtemperaturen liggen rond 20°C. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, aan de zuidwestkust naar krachtig. (Bron: KNMI)