Weerbericht Enkhuizen 30 juli: bewolkt, vanmiddag toenemende kans op een bui

ENKHUIZEN – Terwijl op Antarctica en in Siberië het ene na het andere warmterecord wordt verbroken is het bij ons juist te koel voor de tijd van het jaar. Waar normaal de middagtemperaturen rond de 23 á 24 graden moeten liggen halen we nu amper de 20 graden en veel beter gaat het ook niet worden de aankomende 7 dagen.

Vanochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en valt er vooral in het westen en noorden af en toe regen. In de middag breekt van het westen uit de zon soms door. In de loop van de avond neemt vooral in het noorden en westen de buiigheid toe, er is dan ook kans op onweer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 24°C in het zuidoosten en oosten. De wind is overwegend zuidelijk en neemt in de loop van de middag toe naar matig, in de westelijke kustgebieden naar vrij krachtig tot krachtig. Langs de westkust wordt de wind in de avond even hard, 7 Bft, en dan is er kans op windstoten tot 75 km/uur.

Komende nacht is er vrij veel bewolking en vallen er enkele buien. De meeste en zwaarste buien komen in het noorden voor en daar is er een kleine kans op onweer. De minima liggen rond 14°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft.

Ook zaterdag overdag komen er verspreid over het land buien voor, in het noorden kunnen deze buien gepaard gaan met onweer. Tussendoor schijnt vooral in de middag ook de zon. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)