Weerbericht Enkhuizen 3 juli: wisselend bewolkt, later in de middag/avond kans op een bui

ENKHUIZEN – In de ochtend lost de mist snel op en begint de dag op de meeste plaatsen zonnig. De bewolking neemt van het zuidwesten uit toe en in de middag zijn er met name in de zuidelijke helft enkele buien, mogelijk met onweer en lokaal hagel. Deze buien trekken in de loop van de middag en avond naar het noorden en nemen daarbij in intensiteit af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot 26°C in het midden en zuiden. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost, later op de dag wordt de wind variabel.

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog, in het zuiden kan nog een enkele bui voorkomen. Plaatselijk ontstaan mistbanken. De minima liggen rond 14°C. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt en vooral in het oosten en zuiden ontwikkelen zich buien, soms met onweer. De maxima liggen rond 20°C. De wind is zuidwest tot west en overwegend zwak, aan de noordkust matig. (Bron: KNMI)