Weerbericht Enkhuizen 19 juli: wisselend bewolkt en geen zomerse temperaturen meer

ENKHUIZEN – Vandaag komen er vooral in het noorden wolkenvelden voor. Elders ontstaan stapelwolken die in de avond weer oplossen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuidwesten. De wind neemt overdag toe naar matig en komt uit noordelijke richtingen.

In de nacht naar dinsdag is het in het noorden en oosten overwegend bewolkt. Elders zijn er opklaringen en kan er een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het zuiden en 14°C aan zee. De wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. In het noorden komt de wind uit het noordwesten, elders uit het noordoosten.

Dinsdagochtend lossen de mistbanken snel op. In het noorden blijft bewolking vanaf zee binnendrijven. Elders ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. Het blijft droog. De maxima variëren van 19°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuidwesten. De wind draait overal naar het noorden en is zwak tot matig. In de middag draait de wind aan de westkust tijdelijk naar noordwest. (Bron: KNMI)