Waterballet bij hondenclub DWO

ENKHUIZEN – Het oefenterrein  bij hondenclub DWO is momenteel veranderd in een waar waterballet waar geen eer meer aan te behalen is. De huidige waterstand in het IJsselmeer is gestegen tot bizarre hoogte na alle grote hoeveelheden neerslag van de afgelopen maanden.

Op het terrein van de hondenclub worden op regelmatige basis trainingen gedaan en hondencursussen gegeven maar momenteel is dat niet meer mogelijk. Doordat de waterstand in het IJsselmeer 24 centimeter hoger staat dan normaal kan het water op het terrein van DWO ook niet meer de grond in zakken of weggepompt worden. De klei is gewoon verzadigd. Verminderde spuimogelijkheden door overwegend westenwind in combinatie met behoorlijke afvoer van de IJssel en de Overijsselse Vecht zijn hier de oorzaak van.

Voor de hondenclub is het momenteel zoeken naar een andere geschikte locatie om de trainingen en cursussen toch door te kunnen laten gaan. Voor de rest kan er alleen maar gewacht worden op betere weersomstandigheden waardoor de waterstand weer zakt en de plassen kunnen opdrogen waarbij een geluk bij een ongeluk nog is dat het clubgebouw op een verhoging ligt zodat daar nog geen schade is ontstaan.

 

Reageer op dit onderwerp