5.7 C
Enkhuizen
14 december 2019 06:01
Enkhuizen Actueel

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Stamppot van aardappel en spitskool

Stamppot van aardappel en spitskool

Wat eten wij vandaag: Stamppot van aardappel en spitskool Wat eten wij vandaag: Stamppot van aardappel en spitskool Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Hoeveel sterren 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 1 spitskool, schoongemaakt, in dunne reepjes
  • 2 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 750 g kruimige aardappels
  • 4 dikke plakken cervelaat, in blokjes, ca. 300 g
  • 1 vleesbouillontablet

Instructies

  1. Bestrooi de kool met 1 theel. zout en de komijn. Laat de kool een half uur rusten. Schep de kool af en toe om. Snijd de plakken cervelaatworst in blokjes.
  2. Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillonblokje is toegevoegd. Voeg geen extra zout toe!
  3. Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Stamp vervolgens de aardappels tot een kruimige puree, voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
  4. Schep de kool en de cervelaatworst door de aardappels. Breng op smaak met versgemalen peper.

Note!

Tips: * Gebruik voor het maken van een lekkere, luchtige aardappelpuree liever geen mixer maar een stamper. * Aardappelpuree smaakt nog lekkerder als er een klontje boter doorheen wordt gemengd. * Schep de stamppot in een verwarmde vuurvaste schaal. Strooi er een dun laagje paneermeel over. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de stamppot onder de grill tot er een lichtbruin korstje is ontstaan.

Reageer op dit onderwerp