5.2 C
Enkhuizen
14 december 2019 07:01
Enkhuizen Actueel

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Spitskoolknoflookstamppot met vissticks

Spitskoolknoflookstamppot met vissticks

Wat eten wij vandaag: Spitskoolknoflookstamppot met vissticks Wat eten wij vandaag: Spitskoolknoflookstamppot met vissticks Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Hoeveel sterren 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel
  • 1 spitskool
  • 400 g witvisfilets
  • paneermeel
  • bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 bol knoflook
  • 300 ml olijfolie
  • 150 ml warme melk

Instructies

  1. Kook de aardappelen in een laagje water gaar in ca. 20 minuten.
  2. Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  3. Kook de spitskool de laatste 5 minuten mee met de aardappelen.
  4. Snijd de visfilets in dikke repen en bestrooi rondom met wat zout.
  5. Doe het paneermeel of grof broodkruim, de bloem en de losgeklopte eieren elk in een apart diep bord.
  6. Haal de reepjes vis eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel of kruim.
  7. Zorg dat de reepjes rondom goed bedekt zijn.
  8. Haal de teentjes knoflook los en doe ze in de schil in een ovenvast schaaltje met de helft van de olijfolie.
  9. Pof de teentjes in een hete oven (van 200C) in ca. 15 minuten tot ze zacht zijn.
  10. Laat in de olie een beetje afkoelen.
  11. Haal de teentjes uit de olie en plop ze uit hun schilletje.
  12. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vissticks goudbruin in ca. 4 minuten.
  13. Stamp de aardappelen en spitskool fijn met de knoflookolie, melk (of kookvocht).
  14. Schep de gepofte knoflook door de stamppot en verdeel met de vis over 4 borden.

Reageer op dit onderwerp