19.4 C
Enkhuizen
19 juli 2019 10:41
Enkhuizen Actueel

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Pittige macaroni

Pittige macaroni

Wat eten wij vandaag: Pittige macaroni Wat eten wij vandaag: Pittige macaroni Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Hoeveel sterren 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 300 g volkoren macaroni
  • 200 g wortel
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g kipfilet
  • 3 el olijfolie
  • 400 ml tomaten passata
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 100 ml water

Instructies

  1. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Schrap de wortels en snijd in grove stukken. Hak de wortels fijn in de keukenmachine en zet apart. Was de prei goed en snijd de prei in ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snipper de ui en pel de knoflook.
  3. Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Pers de knoflook en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfilet toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de tomaten passata, gesneden groenten, gehakte wortel, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilipoeder en het water toe. Roer goed door en laat ca.10 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Meng de saus met de macaroni.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@enkhuizenactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen