4.5 C
Enkhuizen
17 november 2019 23:39
Enkhuizen Actueel
© DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Pastasalade met courgette, feta en meloen

Pastasalade met courgette, feta en meloen

Wat eten wij vandaag: Pastasalade met courgette, feta en meloen Wat eten wij vandaag: Pastasalade met courgette, feta en meloen Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Hoeveel sterren 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 400 g pasta
  • 100 ml olijfolie
  • 1 courgette, in plakjes
  • 100 g pancetta of, in plakjes
  • 100 g ontbijtspek, in plakjes
  • 0,5 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150 g feta, in blokjes
  • 0,5 galiameloen of, geschild, in blokjes
  • 1 kleine cantaloupemeloen, geschild, in blokjes
  • 50 g rucola of, grof gehakt
  • 50 g spinazie, grof gehakt
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. pesto

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar, giet af, roer er 2 eetlepels olie doorheen en laat afkoelen.
  2. Schep de plakjes courgette door 2 eetlepels olie.
  3. Verhit een grillpan. Rooster hierin de courgette aan beide kanten 1-2 minuten en zet apart.
  4. Rooster de pancetta in de nog hete grillpan krokant en leg op keukenpapier.
  5. Meng de afgekoelde pasta met de courgette, tomaatjes, feta, meloen en rucola.
  6. Meng de rest van de olie met het citroensap, de pesto, zout en peper. Schep deze dressing door de pastasalade.
  7. Verkruimel de pancetta en strooi deze voor het serveren over het gerecht.

Note!

Tips Neem rode grapefruit in plaats van meloen. Vervang de pancetta door repen achterham en rooster deze niet. Of vervang het vlees door vis (gerookte zalm, forel of makreel). Benodigdheden keukenpapier

Reageer op dit onderwerp