6.3 C
Enkhuizen
19 november 2019 08:14
Enkhuizen Actueel
Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat
Hoeveel sterren 5.0/5
( 1 sterren )

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel
  • 300 g boerenkool, gesneden
  • 125 g magere spekblokjes
  • 2 uien
  • 100 ml melk
  • natuurazijn
  • 1 rookworst

Instructies

  1. Pel en snipper de uien.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar.
  3. (Volg bij diepvriesboerenkool de aanwijzingen op de verpakking).
  4. Bak de spekblokjes uit.
  5. Schep de uisnippers erbij en bak het geheel nog enkele minuten.
  6. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verwarm de melk.
  8. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
  9. Giet ook de boerenkool af en meng deze met de ui, de azijn en het bakvet door de puree.
  10. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  11. Schep de stamppot op 4 borden, verdeel de uitgebakken spekblokjes erover en bekroon de stamppot met de rookworst.

Reageer op dit onderwerp