7.1 C
Enkhuizen
27 november 2020 01:08
Enkhuizen Actueel

Photo by Viktoriia Krivorotova on Unsplash

Content

Wat doe je met een oude auto?

Heb je een nieuwe auto gekocht, maar kon je je oude auto niet inruilen? Dan heb je nu twee auto’s op je naam staan. Dat betekent twee keer wegenbelasting en verzekering! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van die oude auto af. Helaas is je oude bolide geen pareltje meer en is de APK vorige week verloren. Je bent wanhopig, want hoe moet je nu een auto zonder APK verkopen? Je hebt er een hard hoofd in en vrees dat Marktplaats een tijdrovende en min of meer kansloze aangelegenheid gaat worden. Gelukkig is er een partij die alle auto’s koopt, in welke staat ze dan ook verkeren. In zo’n geval kun je je namelijk wenden tot een autosloperij.

Hoe werkt het?

In principe heb je alleen je kenteken nodig, want het verkopen van een je oude barrel is erg gemakkelijk. Pak de telefoon erbij, ga achter je laptop zitten en zoek naar een autosloperij bij jou in de buurt. Neem vervolgens contact op en overleg aan de medewerker jouw kenteken, vertel in welke staat je auto verkeert en beantwoord eventuele vragen die de medewerker heeft. Op basis van jouw verhaal kan de medewerker vrijwel altijd direct een bod uitbrengen. Hoe hoog het bod is, is afhankelijk van de auto en de staat waarin deze verkeert. Meestal levert een oude (sloop)auto enkele tientjes tot een paar honderd euro op.

Kan de auto ook worden opgehaald?

Jazeker! Veel autosloperijen werken met een eigen ophaaldienst, waardoor zij jouw oude, eventueel kapotte, auto ook op locatie op kunnen halen. Dat is fijn, zeker als de APK verlopen is en jij de weg niet op mag of als je flinke schade hebt. Wil je hem liever zelf inleveren? Dat is eigenlijk nooit een probleem! In sommige gevallen ontvang je dan zelfs een hogere vergoeding.

Hoe vind ik een autosloperij in de buurt?

Je kunt eenvoudig op zoek gaan naar een autosloperij in Enkhuizen door te zoeken op Autosloperijen.nl. Vergelijk eventueel meerdere bedrijven om op die manier een mooie vergoeding te ontvangen.

Reageer op dit onderwerp