Walking voetbal “gezond sporten op latere leeftijd”

ENKHUIZEN – Walking Football een succes in Enkhuizen en gaat verder onder de vlag van de samenwerking!! Gezond en vitaal blijven op latere leeftijd? Voetballen na je zestigste? Dat kan! Sinds enkele jaren wordt er bij v.v. DINDUA Walking Football aangeboden.

Een nieuwe voetbalvorm die zoals de naam doet vermoeden iets minder snel gaat. Niet rennen, geen slidings of fysiek contact en de bal moet onder heuphoogte blijven… zijn enkele regels van het spel. Winnen is leuk. Maar verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid staan voorop. Wat opvalt… een vos verleert zijn streken niet. Kleedkamerhumor is van alle leeftijden. Een voetbalvorm uitermate geschikt om lang vitaal en gezond te blijven.

Deze nieuwe voetbalvorm past overigens goed binnen de trend van nieuwe voetbalvormen. 35+ in 7 tegen 7 voetbal op de vrijdagavond is er ook zo’n één. Dit op een half veld en regionaal georganiseerd. Kaboutervoetbal voor de allerkleinste (West Frisia) . Van jong tot oud dus lekker voetballen.

Leden van zowel v.v. DINDUA als West Frisia zijn inmiddels lid geworden van het Walking Football. Nu alle meiden van deze twee clubs in een samenwerkingsverband voetballen onder de officieuze naam “Enkhuizen” en de leden van beide clubs voornemens zijn om te komen tot een fusie werd het hoog tijd om deze voetbalvorm ook gezamenlijk op te gaan pakken. Ook het nieuwe samenwerkingstenue zal gebruikt gaan worden. Een tenue wat overigens recent is ontwikkeld en overladen werd met positieve reacties.

Mocht u in de doelgroep vallen kunt u zich aanmelden via de website van v.v. DINDUA of West Frisia of stuur een email naar walkingfootball@vvdindua.nl

Train gewoon eens gezellig mee en maak kennis. Iedereen is welkom en niets moet.