VVD eist meer daadkracht bij stikstofcrisis

ENKHUIZEN – De VVD Noord-Holland wil duidelijkheid en daadkracht van de provincie Noord-Holland over de verdere aanpak van de stikstofcrisis.  De VVD heeft daarom een brief naar het bestuur van de provincie gestuurd met vragen, naar aanleiding van de Kamerbrief van minister Carola Schouten.

Bas de Wit (VVD)

Door de coronacrisis zal ook Noord-Holland in een zware economische crisis terecht komen en daarom zijn volgens VVD-Statenleden de Wit en Bolkestein drastische maatregelen nodig om de werkgelegenheid aan te jagen en te zorgen dat de ondernemers niet in de kou blijven staan en moeten kunnen rekenen op een duidelijk stikstofbeleid vanuit de provincie.

Bas de Wit heeft schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur en vraagt daarin o.a. wanneer de Gedeputeerde Staten voor de Noord-Hollandse stikstofgevoelige N2000-gebieden inzichtelijk te hebben.  Maar ook hoe de maatregelen gericht op natuurversterking in provinciaal beleid is verankerd.

VVD’er de Wit wil verder weten welke instrumenten de provincie gaat gebruiken om verloedering tegen te gaan, zo worden meer en meer boerenbedrijven, soms op vrijwillige basis, verkocht wat leidt tot een risico op verloedering van het platteland. Maar ook of de provincie gebruik gaat maken van een structureel systeem op hexagoon-niveau die het kabinet van plan is op te zetten voor de registratie van stikstof.