Vuurwerkverkopers verplicht om gratis bril en aansteeklont mee te geven

ENKHUIZEN – Vandaag start de officiële verkoop van vuurwerk in Nederland en de verkopers zijn daarbij verplicht om bij het vuurwerk gratis een bril en aansteeklont bij te leveren. De verkoop duurt 3 dagen, zondag mag er geen vuurwerk worden verkocht.

Laatste jaar voor vuurwerk zwaarste categorie

Het is ook tevens het laatste jaar voor groot vuurwerk als Chinese rollen en duizendklappers, na deze jaarwisseling is het verboden om dit soort vuurwerk nog langer te verkopen. Ook gelden er leeftijdsgrenzen van 12, 16 en 18 jaar afhankelijk van het soort vuurwerk dat wordt gekocht.

Alleen afsteken op Oudjaarsdag

Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op 31 december tussen 18:00 en 1 januari 02:00 uur. Wordt je gesnapt op afsteken buiten deze tijden dan volgt er voor jongeren jonger dan 18 jaar een HALT-straf, daarboven worden boetes uitgedeeld dit kunnen oplopen tot vele honderden euro’s.

Steek je illegaal vuurwerk af dan is dit geen overtreding maar een misdrijf en moet diegene die dit afsteekt zich mogelijk verantwoorden bij de rechter. Vaak volgt dan een taakstraf met een forse boete.

Hou het netjes en ruim na afloop je vuurwerkrestanten op.

Reageer op dit onderwerp