Vuurwerkrel splijt Opperdoes

OPPERDOES – De vuurwerkrel van oudjaarsavond blijkt gevolgen te hebben bij de inwoners van Opperdoes, de onderlinge verhoudingen zijn behoorlijk op scherp gezet blijkt nu.

Aan de ene kant de groep die zegt dat de klagers niet zo moeten janken en ‘ze zijn toch zelf ook jong geweest’ en aan de andere kant de groep mensen die burgemeester Frank Streng willen gaan vragen om eind dit jaar het vreugdevuur op het Gouw te gaan verbieden.

Het zijn vooral mensen die in de buurt van het Gouw wonen die de jaarlijkse overlast op oudjaarsdag wel genoeg vinden. Een gewoon vreugdesvuur is geen probleem maar de laatste jaren worden er steeds meer spullen opgegooid die er niet op thuis horen, spullen als autobanden, caravan, aanhangers, en zelfs auto’s hebben de weg naar het vreugdevuur al gevonden, zegt 1 van de omwondenden tegen onze verslaggever.

Verreweg de meeste inwoners van Opperdoes zijn het met 1 ding wel eens, het vreugdevuur kan wel blijven maar dan op een locatie buiten het dorp. ‘laten ze daar maar hun gang gaan, daar heeft niemand er last van,’ zegt de bewoners van het Gouw in Opperdoes.

Het is aan burgemeester Frank Streng om met een defintieve oplossing te komen, wel of geen vreugdevuur of op een andere locatie verder gaan.

Reageer op dit onderwerp