Vuurwerkgooiers Opperdoes: ‘ze maken een traditie kapot’

OPPERDOES – Twee van de groep jongeren die de brandweer van Opperdoes met vuurwerk bekogelden willen ook hun kant van het verhaal vertellen. De twee willen niet bij naam worden genoemd maar vinden dat het een traditie is in Opperdoes om op de Gouw een vreugdevuur te maken, ‘en dan moet de brandweer er vanaf blijven,’ zegt 1 van de twee jongens.

,,Er is hier al zo verdomd weinig te doen voor ons en 1x per jaar ons even uitleven mag straks ook al niet meer. Het vuurtje was niet groot, normaal gooien we er een caravan of een sloopauto op dan is de brand veel groter, en toch begon de brandweer direct het vreugdesvuur te doven,” volgens de jongens.

Over het gegooi met vuurwerk zijn ze kort, ‘dom, hadden we niet moeten doen maar het is gebeurd.’ Op de vraag van onze verslaggever hoe nu verder als de burgemeester het voor eind van dit jaar het vreugdesvuur gaat verbieden zeggen beiden dat de groep zich daar weinig van zal aantrekken. ,,Het vreugdesvuur hoort bij Opperdoes en het is al jaren een traditie dat de jongeren dit doen en daar blijf je met je handen vanaf.”

Bij het blussen van het vreugdesvuur in Opperdoes werd de brandweer bekogeld met vuurwerk en stenen  door de groep jongeren waarop de burgemeester een onderzoek heeft laten instellen met mogelijk gevolgen voor de groep jongeren en kan mogelijk het einde betekenen van het vreugdesvuur in Opperdoes.

Het is niet voor het eerst dat de brandweer en politie moeten ingrijpen, een paar jaar geleden zijn er zelfs waarschuwingsschoten gelost om de groep jongeren op afstand te houden en de brandweer hun werk te kunnen laten doen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp