Vrij veel bewolking en lokaal (mot)regen of een enkele bui

ENKHUIZEN – is er vrij veel bewolking en komt er lokaal een bui voor. Vooral in de middag breekt de zon soms door. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit zuidwest maar draait in de loop van de middag naar een westelijke richting. In de avond wordt de wind zwak en variabel.

In de nacht naar zaterdag komen er naast wolkenvelden ook opklaringen voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog en plaatselijk ontstaat nevel of mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in opklaringen tot 15°C daar waar het bewolkt blijft. Er staat weinig wind.

Zaterdagochtend komt er eerst nog plaatselijk nevel en mist voor. Verder zal er in de loop van de dag geleidelijk wat meer ruimte voor de zon komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuiden van het land. In de avond neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en later in de avond kan er in het zuidwesten een (onweers)bui voorkomen. De zuidoostelijke wind is zwak. (Bron: KNMI)