Vragen over het Coronavirus aan het Dijklander Ziekenhuis

HOORN – Ook het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend ontkomt er niet aan om zich voor te bereiden op een mogelijke Coronavirusbesmetting. Het Dijklander Ziekenhuis reageert op een viertal vragen over het Coronavirus.

  • Is het ziekenhuis geopend voor patiënten en bezoekers?: Ja, alle afspraken en behandelingen gaan door. Ook bezoekers zijn gewoon welkom.
  • Is het ziekenhuis voorbereid om patiënten met (verdenking van) het Corona-virus op te vangen?: Ja, we hebben duidelijke werkafspraken hoe we kunnen vaststellen of patiënten mogelijk besmet zijn met het Corona-virus en hoe we deze patiënten veilig kunnen opnemen en verplegen.Patiënten met (verdenking van) het Corona-virus worden geïsoleerd verpleegd. Dat wil zeggen: in een aparte eenpersoonskamer, met extra maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
  • Ik gebruik medicijnen die de weerstand onderdrukken (bijv. vanwege reumatische klachten of een auto-immuunziekte). Kan ik daar nu beter mee stoppen?: Nee, zolang je geen infectie hebt, is het verstandiger om je medicijnen te blijven nemen. Stoppen met je medicatie kan dan juist schadelijk zijn voor je gezondheid.Voor algemene vragen over het Corona-virus en wat je kan doen om besmetting te voorkomen, kan je terecht op de website van het RIVM 

Reageer op dit onderwerp