“Voor sommigen ondernemers kan het zo niet langer meer, het water staat tot aan de lippen.”

“Als horeca voelen wij ons door politiek Den Haag in het hemd gezet”, zegt Thomas de Boer tegen Rodi Media, de eigenaar van het Strandpaviljoen en interim bestuurder van de horeca ondernemersvereniging Enkhuizen is boos. “Voor sommigen ondernemers kan het zo niet langer meer, het water staat tot aan de lippen.” Wat er ook gebeurt de horeca in Enkhuizen gaat 17 januari open en blijft dan open ongeacht hoe het dan gaat met de coronabesmettingen.

Landelijk zegt de horeca massaal het vertrouwen in het kabinet op. De koninklijke horeca-afdeling Enkhuizen staat achter de landelijke oproep om 17 januari 2021 op te gaan. En vooral open te blijven, staat in een verklaring van Koninklijke Horeca Nederland, die door Horeca Enkhuizen wordt ondersteund. Horeca Enkhuizen is daarmee één van de vijftig lokale KHN-afdelingen die hebben besloten om half januari 2021 de deuren weer te openen, ongeacht hoe het gaat met de coronabesmettingen.

Lees ook: KNH vindt actie horeca sympathiek maar steunt de actie ‘deuren open’ niet.

We staan op het punt te verzuipen

“In zijn mediaoptreden heeft Minister Hugo de Jonge zich – zonder medeweten van de Tweede Kamer en andere brancheorganisaties – uitgelaten over de duur van deze tweede lockdown. Hierdoor heeft hij alle vormen van toekomstperspectief in één keer volledig weggeblazen”, schrijft Horeca Nederland verder in de verklaring. “Tot eind januari of zelfs nog langer de deuren dicht kan gewoon niet. We staan op het punt keihard te verzuipen. Zo houden we het niet langer vol”, aldus Johan de Vos, woordvoerder namens al deze afdelingen.

Waarom 17 januari?

“De datum dat we onze deuren openzetten is heel bewust gekozen. Iedereen heeft afgelopen weekend de beelden van veel te drukke winkelstraten gezien. En dan moeten de feestdagen er nog aankomen! Als wij in december opengaan, dan zullen eventueel oplopende cijfers daar ongetwijfeld aan worden toegeschreven. Dat willen we voorkomen. Want wij zijn ervan overtuigd dat onze branche niet het probleem is”, licht De Vos toe.

Reageer op dit onderwerp