6.3 C
Enkhuizen
27 november 2020 03:47
Enkhuizen Actueel

Foto aangeleverd

Algemeen

‘Voor elkaar in Enkhuizen’ werkt, dagelijks 10 tot 20 belletjes

ENKHUIZEN – In maart startte Welwonen ‘Voor elkaar in Enkhuizen’. Tijdens en na de corona lockdown gingen professionals en vrijwilligers samen met het Vrijwilligerspunt en Helpende Handen de strijd aan tegen eenzaamheid. En het werkt! Het nummer 0228 – 350 555 wordt nog steeds dagelijks zo’n 10 tot 20 keer gebeld voor een luisterend oor of een helpende hand.  

De gemeente Enkhuizen en Welwonen hebben afgesproken dat Voor elkaar in Enkhuizen een belangrijk contactpunt is, waar veel bewoners en mantelzorgers baat bij hebben. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Voor elkaar in Enkhuizen verbindt bewoners en organisaties. Bewoners kijken naar elkaar om en bieden hun hulp aan, net als de vrijwilligersorganisaties en de welzijnswerkers. Enkhuizers horen bij Voor elkaar in Enkhuizen wat er in deze bijzondere tijd toch nog mogelijk is. Bijvoorbeeld dat eetcafé de Bonte Veer nog steeds een maaltijdservice aanbiedt, niet alleen op donderdag, maar nu ook op vrijdag. En dat de welzijnswerkers actief zijn op straat. Ze bellen weer bij de bewoners aan voor een praatje en kijken of hulp nodig is. Ook gaat binnenkort het eerste digitale Welwonen koffie-uurtje van start.

Voor Elkaar in Enkhuizen is er voor iedereen in Enkhuizen

Voor elkaar in Enkhuizen is er voor iedereen die een luisterend oor nodig heeft of gewoon zin heeft in een praatje. De helpende hand wordt geboden aan bewoners die zelf de deur niet uitkunnen. Vaak gaat het om boodschappen doen of vervoer naar het ziekenhuis in Hoorn.

Ook zijn er regelmatig mensen die hulp nodig hebben bij een klusje in of om het huis. “Mijn ‘sta-op-stoel’ werkt niet meer, kan iemand hiernaar kijken?” Of “mijn tuintje staat vol onkruid en het bukken lukt mij niet meer”. Voor elkaar in Enkhuizen zoekt dan iemand die deze klusjes kan oplossen.

Wilt u meedoen en anderen helpen? U bent van harte welkom. Bel even met 0228 – 350 555 of meldt u aan via www.welwonen.nu. Voor elkaar in Enkhuizen heeft ook een Facebookgroep waarvan iedereen lid kan worden.

Reageer op dit onderwerp