Enkhuizen Actueel

Algemeen

Voor elkaar in Enkhuizen, het nieuwe initiatief van Welwonen

ENKHUIZEN – Door Corona ligt het sociale leven stil. Scholen zijn dicht, jongeren kunnen niet meer uitgaan of naar de sportschool. Mensen, met name ouderen en kwetsbaren, komen nauwelijks nog de deur uit en ontvangen bijna geen bezoek meer. Mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen zijn afgesloten van de buitenwereld. We moeten ons houden aan de richtlijnen van het RIVM, minimaal tot en met 1 juni!

‘Voor elkaar in Enkhuizen’ verbindt
Gelukkig worden mensen in tijden van nood inventief, er ontstaan mooie dingen. We kijken meer naar elkaar om en helpen elkaar. Dat gebeurt ook bij ‘Voor elkaar in Enkhuizen’. Met dit initiatief kunnen Enkhuizers laten zien waar ze goed in zijn: elkaar helpen als dat nodig is! ‘Voor elkaar in Enkhuizen’ verbindt bewoners en instanties in Enkhuizen, niet alleen tijdens Corona, maar ook in de toekomst. Het telefoonnummer 0228 – 350 555 verbindt bellers – jong en oud – naar mobiele nummers van professionals en vrijwilligers.

‘Voor elkaar in Enkhuizen’ op 0228 – 350 555 is er voor iedereen die:

  • behoefte heeft aan een praatje;
  • een boodschap nodig heeft en zelf de deur niet uit kan;
  • een hulpvraag heeft, bijvoorbeeld een storing aan pc of tablet;
  • graag vrijwillig anderen wil helpen.

Zin in een praatje, een hulpvraag of hulpaanbod? Bel 0228 – 350 555! 

Bereikbaarheid 0228 – 350 555
Tijdens de Coronamaatregelen is 0228 – 350 555 elke dag bereikbaar. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur en in het weekend tussen 13.00 en 17.00 uur.

Er is ook de facebookgroep ‘Voor elkaar in Enkhuizen’ waar je berichten op kunt plaatsen en in contact kunt komen met anderen.

‘Voor elkaar in Enkhuizen’ heeft een samenwerking met o.a. Helpende Handen en Vrijwilligerspunt via Coronahelpers.nl.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?