Volkssterrenwacht Orion brengt uniek bordspel uit

REGIO – Onder de naam “Star Run” brengt Volkssterrenwacht Orion twee unieke bordspellen uit die betrekking hebben op ruimtevaart en astronomie. Twee bordspellen tezamen in één doos met meer dan 150 speelkaarten voorzien van unieke afbeeldingen.

1. “Reis naar de maan”:
Dit bordspel bestaat uit 75 kaarten met vragen en antwoorden. Het spel wordt gespeeld met 2 tot 4 personen en heeft een speeltijd van plm. 20 tot 30 minuten. Doel is om als eerste naar de maan te geraken en terug te keren op aarde.

2. “Reis langs de planeten”:
Dit bordspel bestaat uit 80 kaarten met vragen en antwoorden. Dit spel, ook voor 2 tot 4 personen, heeft een speeltijd van plm. 30 tot 40 minuten. Bij dit spel maak je een reis door ons zonnestelsel en beland de winnaar uiteindelijk als eerste bij onze sterrenwacht.

Beide spellen worden geleverd in één doos en kunnen gespeeld worden vanaf ongeveer 6 jaar.
De spellen zijn tweetalig, zowel in het Nederlands als het Engels. Dit omdat er een koppeling is met het project “Sterren Schitteren Voor Iedereen” (SSVI website www.ssvi.be ). In dit project worden elk jaar 30 telescopen geschonken aan scholen voor bijzonder onderwijs of groepen minderbedeelden in zowel binnen als buitenland (SSVI is al aanwezig in 65 landen). Orion heeft dit project eerder ondersteunt middels sponsoring van een telescoop.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Maandenlang hebben vrijwilligers van de sterrenwacht het spel gespeeld en uitgetest voordat het in productie genomen kon worden. Alle speelkaarten zijn voorzien van unieke afbeeldingen speciaal voor dit spel gemaakt door de Enkhuizer striptekenaar Marian Pontier. Naar verwachting komt het spel half november op de markt. Wellicht een leuk idee als Sinterklaas- en/of Kerstcadeau.

Dat dit zelfontworpen spel een schot in de roos is en uniek in zijn soort blijkt wel uit een grote serie gerenommeerde namen die dit initiatief een warm hart toedragen.

In eerste instantie worden er 100 boxen in productie genomen, dus wees er snel bij want op=op.

[signoff]