VolkerWessels-Merckx wint clubcompetitie

ENKHUIZEN – De Twents-Salandse wielerformatie VolkerWessels-Merckx is zondag in Enkhuizen gehuldigd als eindwinnaar van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. De formatie van ploegleider Allard Engels ging al met voorsprong de finale in, maar zag de afgelopen weken de formatie van De IJsselstreek inlopen.

Door het finaleweekeinde in Noord-Holland zowel individueel (Robin Blummel) als collectief te winnen, ging de eindzege naar Overijssel. Het jaar daarvoor won de Achterhoekse formatie Sensa-Kanjers voor Kanjers.

Teammanager Dinand van den Berg zag met eigen ogen zijn renners stand houden in Noord-Holland en nam mede de prijs in ontvangst. “Als team maken we een mooie ontwikkeling door, waar de stap naar continentaal team in 2020 goed in past. Dit is een mooie prijs in die opgaande lijn.” Van den Berg benadrukte dat de promotie niet het einde betekent van het optreden op clubniveau. “We zullen ook als clubteam aanwezig blijven in de wielersport, maar wel onder een andere naam. Daarin zullen we vooral talenten uit de regio onderbrengen.”

Bron: Tubantia

[signoff]

Reageer op dit onderwerp