Enkhuizen Actueel

Foto: Scoutinggroep Mercury

Algemeen

Vlaggenschip M.S. Mercury van de scoutinggroep weer in het water

ENKHUIZEN/HARLINGEN – De grote trots van de scoutinggroep ligt weer terug in het water. Na maandenlange onderhoudssessie in Harlingen is de motorschuit afgelopen tijd in de primer gezet waarna de originele kleuren weer terug op het schip aangebracht konden worden. De verwachting is dat het schip over enkele weken weer retour Enkhuizen zal komen. 

Het 28 meter lange schip is al sinds lange tijd in Harlingen voor bodemherstel en groot onderhoud, de vrijwilligers van de scoutinggroep reizen al maandenlang heen en weer om alles weer pico bello in orde te maken. Het schip kwam in grote problemen toen het tijdens de laatste werfbeurt was gezonken maar is ondertussen door keihard werken weer zo goed als helemaal opgekalefaterd.

Het bijbehorende kostenplaatje was ook niet mis, er was maar liefs een bedrag van €92.000 nodig voor de herstel werkzaamheden van het drijvend clubhuis van de scoutinggroep. Hiervan is een kleine €65.000 reeds via sponsors en crowdfunding bij elkaar gebracht maar er staat nog een significant bedrag open.

Doe ook mee en doneer!

Indien uw donatie meer is dan € 95,- ontvangt u automatisch een uitnodiging om mee te varen met een van de boottochten!

Foto: Scoutinggroep MercuryFoto: Scoutinggroep MercuryFoto: Scoutinggroep Mercury

 

Reageer op dit onderwerp