Vier jongeren betrekken ’t Centrum Enkhuizen

ENKHUIZEN – Vier jongeren tussen de 18 en 23 jaar kregen maandag 2 september de sleutel van hun ‘Nieuw Begin studio’ in ’t Centrum aan de Westerstraat 153 in Enkhuizen. Het pand is in eigendom van Welwonen en wordt aan zes partijen verhuurd: vier jongeren, Stichting Voor Effies en Parlan. De vier jongeren worden via het project ‘Nieuw Begin’ een jaar lang persoonlijk begeleid in een woon- en werktraject.

Het project Nieuw Begin bestaat sinds 2015. Het is een initiatief vanuit de Protestantse Gemeente en de Gemeente Enkhuizen, nadat zij constateerden dat een flinke groep Enkhuizer jongeren van 16 tot 23 jaar weinig perspectief had op het gebied van werken, wonen en dagbesteding, schrijft nieuwspartner Rodi Media.

Nieuw Begin geeft deze jongeren een extra steuntje in de rug. Jan de Boer, bestuurslid van Voor Effies: “Dit is best een spannend project, omdat het uniek is.” Chris Ter Steege van het Ministerie van VWS, programmamanager van het landelijke actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren 2019-2021, heeft aan Nieuw Begin zijn medewerking toegezegd om het project te borgen en de continuïteit veilig te stellen.

De jongeren worden een jaar begeleid met behulp van een plan van aanpak dat samen met hen is opgesteld.

Meer informatie over Nieuw Begin op nieuwbeginenkhuizen.nl.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp