[VIDEO]Spectaculaire editie Zuiderzeelicht van start, EA sprak met de hoofdrolspelers

ENKHUIZEN – Vandaag,  vrijdag 20 december gaat de derde editie van Zuiderzeelicht van start in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De spannende Zuiderzeelegende ‘De Scheepskapitein van Enkhuizen’ komt deze kerstvakantie tot leven via licht, beeld en geluid.

Laat je meevoeren door het prachtig verlichte buitenmuseum met een vuurspuwende duivel, een hebzuchtige kapitein en een liefdestunnel. Je waant je in mysterieuze sferen en beleeft het verhaal van dichtbij. Kom je verwonderen in het donker en bezoek Zuiderzeelicht voor een unieke beleving.

Bekijk hieronder het gesprek dat Enkhuizen Actueel had met Frank Lammers en Barbara Jurgens over dit spektakel.

De scheepskapitein van Enkhuizen gaat over een kapitein die een pact sluit met de duivel. Het is een spannend verhaal over inhaligheid, hartstocht, verbondenheid én over de strijd tussen goed en kwaad. Frank Lammers, verteller van Zuiderzeelicht, is ook heel enthousiast over deze editie: “Ik houd heel erg van geschiedenis en om het buitenmuseum op deze manier te zien is echt te gek.”

Spectaculaire en bijzondere effecten
Tijdens de wandeling in het donker springt het prachtig verlichte schip de Halve Maen er meteen uit. Door de speciale licht-, rook- en geluidseffecten komt de dialoog tussen de scheepskapitein en de duivel verrassend tot leven. Van bijzondere laserprojecties en rokende kalkovens tot een levensgroot waterscherm maken deze editie een onvergetelijke ervaring.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp