Video: Politievlogger Jan-Willem aanwezig bij grootscheepse verkeerscontrole Enkhuizen

ENKHUIZEN – Afgelopen donderdag 24 juni vonden in en rond Enkhuizen integrale verkeerscontroles plaats. Er werd gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen. Ook een bedrijventerrein werd gecontroleerd. Bij deze actie was ook politievlogger Jan-Willem aanwezig, Jan-Willem is op Youtube een grote bekendheid en heeft bijna 300.000 volgers. 

Tijdens de controles werden flyers uitgedeeld om inwoners alerter te maken op signalen van ondermijnende criminaliteit en hun meldingsbereidheid te vergroten. Voor de controles op zes locaties in en rond Enkhuizen werkte de politie samen met het Openbaar Ministerie, de gemeente Enkhuizen, de Belastingdienst, de douane en de Koninklijke Marechaussee onder de noemer van het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC) Noord-Holland. Het RIEC richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen.

Er werden zo’n 250 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden er 245 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 180 voor snelheidsovertredingen, en er werd 1296 euro aan openstaande boetes geïnd. Vier mensen werden aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs en een iemand voor rijden zonder geldig rijbewijs. Ook werden drie zogenaamde spookvoertuigen in beslag genomen, voertuigen die niet staan geregistreerd. Bij de controle van het bedrijventerrein werd een hennepkwekerij aangetroffen