Verhalenmiddag over stolpen

HOOGWOUD – Op zondag 22 september aanstaande a.s. van 15.30 tot 17.30 uur organiseert Museumboerderij West-Frisia samen met Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp een verhalenmiddag onder leiding van Ineke de Morée. Dit als afsluitende activiteit bij de fototentoonstelling van Kenneth Stamp: Leven wonen en werken in een Stolp.

Maarten Koning met zijn uitgebreide kennis van stolpen neemt ons mee in zijn verhaal een willekeurig boerenerf op. Wij stappen met hem zijn denkbeeldige stolp binnen.  Terwijl we daar met hem rondlopen “leest” hij de boerderij, haar geschiedenis, de indeling en hoe de bewoners daar werkten en leefden.

Netty Zander vertelt haar verhaal over het dagelijks leven van vroeger in het West-Fries.

Irma Stroet vertelt iets over de geschiedenis van haar boerderij in Hoogwoud. Daarin citeert zij ook uit verhalen van vorige bewoners. Het gaat veelal over functies van de boerderij vroeger. Dit koppelt ze aan haar keuzes: wat houd ik in stand en wat verander ik om comfortabel te wonen.

Ineke de Morée vertelt over het erf Bouwlust in Anna Paulowna. Van het opnieuw bewoonbaar maken van de boerderij, hoe het verloop van de levens van de bewoners iedere keer van invloed was op de bouw en gebruik van de ruimtes tot en met de ontwikkelingen van vandaag: met meerderen bewonen van het erf Nieuw Bouwlust.

De ervaring leert dat het ene verhaal een volgend verhaal oproept. Er is zeker ruimte voor aanvullende verhalen en herinneringen vanuit het publiek. West-Friezen zijn doorgaans mooie vertellers dus… dat belooft veel goeds!

Kosten € 5,00 incl. koffie/thee. Opgave bij info@museumboerderijwestfrisia.nl De verhalenmiddag gaat door bij voldoende deelname. Informatie bij Esther de Best, 06 41764009 De Museumboerderij West-Frisia, Koningspade 31, 1718 MP Hoogwoud.

[signoff]