Verbouwing bibliotheek in beeld, officiële opening 8 november

ENKHUIZEN = Zoals volgens planning zou de Westfriese Bibliothekengroep in de herfstvakantie aan de slag gaan met de grote update van de Enkhuizerbibliotheek aan de Wielewaal. Nu tijdens de vierde dag van de verbouwing begint de nieuwe bibliotheek rustig aan vorm te krijgen.

Werklui lopen af en aan om oude stellingen weg te halen en vanuit een vrachtwagen de nieuw aangeleverde interieur via de lift omhoog te halen voor de compleet nieuwe indeling. Het pand wordt voorzien van nieuwe frisse kleuren, een groot modern digilab met knalgeel bankstel waar de jeugd lekker kan hangen tijdens hun bezigheden in het digilab en grote video-ruimte.

Norbert van Halderen is razend enthousiast en weet aan Enkhuizen Actueel te vertellen dat de officiële opening zal plaatsvinden op 8 november maar dat voor het publiek de bibliotheek vanaf maandag alweer geopend zal zijn “de mensen willen boeken lenen, dus we kunnen niet wachten tot 8 november in de middag”. Zondagavond zullen de werkzaamheden afgerond zijn met als laatste handeling het in de was zetten van de vloer.
(Tekst loopt door onder fotoserie)

“Dit wordt een plek waar jong en oud straks fijn kan vertoeven” verteld Norbert, “het pand wordt voorzien van gescheiden ruimtes waar groepjes afgezonderd aan het werk kunnen gaan”. En direct worden we uitgenodigd om zondag tegen het einde van de werkzaamheden ook nog eens langs te komen om de laatste handelingen op de foto vast te leggen. Dus nog even wachten tot zondag, dan brengen wij bijna twee weken voor de officiële opening die door wethouder Dorus Luycks verricht zal worden het nieuwe interieur voor u in beeld.

[signoff]

 

 

Reageer op dit onderwerp