Veiligheidswaarschuwing Babboe tweewielerbakfiets model City

ENKHUIZEN – Na kwaliteitstesten heeft Babboe geconstateerd dat het frame van het model CITY, geproduceerd van 2010 t/m 2012, een fabricagefout heeft. Daarnaast kan in het frame, geproduceerd van 2017 t/m juni 2018, in enkele gevallen een lasfout zitten.

Bij intensief gebruik kunnen er mogelijk haarscheurtjes in het frame ontstaan. Deze scheurtjes kunnen leiden tot het doorzakken van het frame en daarmee een onveilige situatie opleveren. De frames voldoen hiermee niet aan de hoge kwaliteitseisen die bABBOE aan de bakfietsen stellen. Babboe neemt geen enkel risico en  vervangt kosteloos de bovengenoemde frames.

Als je eigenaar bent van het model CITY controleer dan het framenummer op de plaats zoals hieronder aangegeven. Het framenummer bevindt zich aan de linkerzijde van de trapas. De latere modellen hebben daarnaast een sticker op de zadelbuis met het framenummer. Vul je framenummer in op de site controleerjeframe.nl. Valt jouw framenummer binnen de genoemde series stop dan onmiddellijk met het gebruik van je bakfiets.

Tekst loopt door onder de foto

De mobiele bakfietsservice van Babboe vervangt vervolgens op afspraak het frame aan huis of haalt de bakfiets op, repareert deze en brengt deze binnen enkele dagen weer thuis.

Voor vragen kan je Babboe bellen via het gratis nummer 0800-2103. Babboe is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur t/m 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 t/m 14.00 uur.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp