Veerboten Zuiderzeemuseum gaan weer varen

ENKHUIZEN – De museumveerboten van het Zuiderzeemuseum varen de bezoekers vanaf vrijdag 10 juli weer dagelijks naar het buitenmuseum. Door de coronamaatregelen moesten de boten na heropening van het museum aan de kant blijven. De verruiming van de maatregelen, die per 1 juli van kracht zijn, maakt het weer mogelijk om de veerboten in te zetten.

De boottocht vanaf het entreepaviljoen en NS-station Enkhuizen over het IJsselmeer is een unieke start van een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. In ongeveer een kwartier vaar je met uitzicht op het prachtige historische Enkhuizen naar het buitenmuseum, zó de geschiedenis in.

Praktische informatie
Door de heropening van het entreepaviljoen aan de Sluisweg en de inzet van de veerboten komt de tijdelijke ingang aan de Kooizandweg te vervallen. Het dragen van een mondkapje is op de veerboot verplicht! Neem dit dus mee van huis of schaf er ter plekke één aan. Ook kunnen bezoekers het buitenmuseum weer via de stadsingang aan de Wierdijk betreden of starten met een bezoek aan het binnenmuseum. Het is niet meer noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek een starttijd te reserveren. Boek je kaarten nu online en profiteer van €1,- korting per persoon. Wil je spontaan het museum bezoeken? Koop dan een ticket bij één van de kassa’s. De openingstijden van zowel het binnen- als het buitenmuseum zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor actuele informatie over (online) tickets, route en parkeermogelijkheden op de website.

Zee vol verhalen
Dit seizoen staat het Zuiderzeemuseum in het teken van verhalen; ontdek de diversiteit aan vertellingen, die zich werkelijk op de meest onverwachte plaatsen schuilhouden. Klim aan boord van het indrukwekkende houten vissersschip, de blazer TX11, luister naar de Zuiderzeeverhalen in het verhalenhuis en neem vooral plaats op de verhalen- en leugenbankjes! Zijn het waargebeurde verhalen of zijn ze verzonnen? Voor kinderen biedt het Zuiderzeemuseum veel leuke activiteiten: zij vissen letterlijk naar verhalen, pimpen een klompje in het knutselatelier en gaan op ontdekking in het waterdoepark Expeditie Waterwerken. Willen ze ouderwets in de draaimolen of in de schommelbootjes dan kan dat vanaf 18 juli tot en met 16 augustus. Bekijk de dagagenda op de website voor een actueel overzicht van alle activiteiten.
Veilig en plezierig bezoek
Het buitenmuseum biedt genoeg ruimte voor een gezellig, ontspannen en bovenal veilig dagje uit, samen of met het gezin. De veiligheid en gezondheid van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers staan hierbij voorop. Het Zuiderzeemuseum volgt het protocol van de Museumvereniging; de richtlijnen van het RIVM vormen de basis van het protocol en worden strikt nageleefd. Zo worden er noodzakelijke hygiënemaatregelen genomen en is het museum met meerdere personen te bezoeken, zolang mensen gezamenlijk een huishouden voeren, zoals een gezin, partners of huisgenoten. Kijk voor de corona maatregelen van het museum op de website.