Veel problemen bij scooterrijders door 10% ethanol in benzine

ENKHUIZEN – Sinds de toevoeging van 10% ethanol (biobrandstof) in de benzine ondervinden veel scooterrijders problemen met hun scooter. Van slecht lopende motoren tot ernstige schades aan het motorblok.  De verkopers van scooters zien een duidelijk verband tussen de kapotte motoren en de 10% toevoeging van ethanol aan de benzine.

Maar niet alleen zorgt de toevoeging voor storingen aan de scooters, ook kom je minder ver op een tank euro 95 E10. E10 is de vervanger van Euro95 E5. “De vervanger bevat 10% ethanol i.p.v. 5% en daardoor zal het CO2 gehalte in de lucht afnemen. Het hogere percentage ethanol kan oudere kunststof en rubberen delen oplossen, en bepaalde metalen kunnen gaan oxideren. Om deze problemen voor te zijn, kunnen consumenten beter een elektrische scooter kiezen”, stelt scooter-expert Jack Walker  directeur van Fast & Furious scooter special shop.

Dan maar elektrisch rijden

Sinds de toevoeging van ethanol aan de benzine en de problemen die ineens om de hoek zijn komen kijken neemt de verkoop van elektrische scooters toe. Zeker nu blijkt dat dit behoorlijk in de knip scheelt, Walker licht de voordelen toe: “E-scooters zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van de benzine varianten. Ze zitten ingenieus in elkaar en zijn voorzien van technische snufjes, zoals een digitaal instrumentenpaneel, alarm, optie om te rijden zonder sleutel, complete LED verlichting en een energie terugwinsysteem waarbij de remmen energie terugwinnen en de accu weer opladen. In dat geval tank je elektriciteit en dat is tevens zes keer goedkoper dan benzine.

Vernieuwde accu technologie

Een E-scooter beschikt over een accu die opgeladen kan worden. Opladen kan thuis, maar ook op de plaats van bestemming. Postema: “De eerste 75% opladen gaat erg snel en neemt niet meer dan drie uur tijd in beslag. Wil je de accu helemaal vol laden dan moet je rekenen op een totale laadtijd van 5 tot 8 uur. Als het accupakket uitneembaar is dan hoef je geen stopcontact in de buurt te hebben, en daardoor kun je de accu ook op je werk eenvoudig opladen terwijl je scooter in de fietsenstalling staat.” Tegenwoordig halen E-scooters al een actieradius van meer dan 200 km zelf thuisbezorgd scooter zijn steeds vaker elektrisch scooters . Dit kom daar de verbeterde Bosch motor en lithium merken accu’s zoals LG en Samsung.

Reageer op dit onderwerp