Van brandstichting verdachte jongens weer vrijgelaten, moeten zich later bij de rechter verantwoorden

ENKHUIZEN – De twee jongens die afgelopen week zijn aangehouden op verdenking van 1 of meerdere brandstichtingen in Enkhuizen zijn weer op vrije voeten gesteld door de politie. Er was na ondervraging geen verdere noodzaak meer om ze nog langer vast te houden.

De twee verdachten werden na tips en recherche onderzoek aangehouden na een periode van opvallend veel branden in Enkhuizen waarbij de verdenking van brandstichting niet werd uitgesloten.  Zo ging een boot in de brand en niet veel later een speeltoestel in een speeltuin en een geparkeerde auto bij een woning.

De beide jongens zullen zich wel op een later tijdstip bij de politierechter in Alkmaar moeten verantwoorden. Jongeren tussen 12 tot 18 jaar die een strafbaar feit hebben gepleegd, kunnen in aanmerking komen voor een verwijzing naar Halt. Dit heet een Halt-straf of Halt-afdoening. De Halt-straf geeft jongere de kans hun fout recht te zetten. Bijvoorbeeld door excuses aan te bieden aan de slachtoffers en eventuele schade te vergoeden.

Reageer op dit onderwerp