2.3 C
Enkhuizen
27 februari 2020 05:43
Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen

Twintig autoinbraken in Enkhuizen over 2019

ENKHUIZEN – In 2019 werden er totaal twintig auto-inbraken in Enkhuizen geregistreerd, dit is een afname met acht auto-inbraken ten opzichte van 2018 toen het totaal geregistreerde inbraken in auto’s op achtentwintig uit kwam.

De cijfers die afkomstig zijn van de de auto-inbraak monitor van Independer laten een forse daling van het aantal auto-inbraken zien over de gehele provincie waar er per dag een gemiddelde is van zo’n 30 autokraken.

Dekking en voorwaarden lopen fors uiteen
‘’Voor ingebouwde fabrieks-accessoires bieden de volledig casco (allrisk) en beperkt casco autoverzekering een standaarddekking. De WA verzekering biedt deze dekking niet. Ook voor accessoires die naderhand zijn geplaatst ben je vaak deels verzekerd via volledig casco of beperkt casco en kun je je aanvullend verzekeren voor een volledige dekking ’’, zegt Suzan Samson van Independer.

‘’Losse spullen in de auto zijn niet meeverzekerd op je autoverzekering. Hiervoor is vaak een beperkte dekking, tot een paar honderd euro, op de inboedelverzekering. Voor een ruimere dekking kun je ook nog een aanvullende buitenshuis-dekking voor afsluiten. De dekkingen en voorwaarden hiervan verschillen sterk per verzekeraar. We adviseren daarom altijd om regelmatig te controleren of je inboedelverzekering nog wel aansluit bij je dekkingswensen.’’

 

Reageer op dit onderwerp