Twee nieuwe tankautospuiten voor brandweer Drechterland

DRECHTERLAND – Op zaterdag 11 mei 2019 om 10.00 uur worden de nieuwe tankautospuiten van de brandweerposten Hem en Westwoud officieel in gebruik genomen. Burgemeester Michiel Pijl neemt de sleutels in ontvangst. De voertuigen maken onderdeel uit van de levering van in totaal 38 nieuwe tankautospuiten binnen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord in acht jaar tijd.

Een tankautospuit is het basisvoertuig van de brandweer in Nederland. Het voertuig wordt ingezet voor zowel het blussen van brand, hulpverlening bij ongevallen, maar ook bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Op de nieuwe tankautospuiten is plaats voor zeven personen: één chauffeur, één bevelvoerder en vijf manschappen.

Kenmerken

De nieuwe tankautospuit beschikt over een gecombineerde hoge- en lagedrukpomp en een watertank met een inhoud van 2000 liter. De pomp wordt bediend door middel van een LCD scherm met soft touch knoppen. Voor de inzet bij ongevallen is het voertuig voorzien van hydraulisch redgereedschap van Holmatro en klein accugereedschap als een doorslijper, een breekhamer en een reciprozaag. Voor waterongevallen zijn er waadpakken en redvesten aan boord. Met de aanwezige meetapparatuur kunnen zowel gevaarlijke gassen als radioactiviteit worden gemeten.

Technische details

De tankautospuiten zijn in Oostenrijk gebouwd door de firma Rosenbauer op een Mercedes -Benz Atego 1530 F4 Euro 6 chassis met 299 pk. De afbouw en bepakking is door Dutch Rescue Vehicles uit Hoogeveen gedaan.

Toekomstbestendig

De levensduur van de nieuwe tankautospuiten is zestien jaar. Om de voertuigen te bemensen beschikken de posten Hem en Westwoud over voldoende en goed opgeleide brandweervrijwilligers. De brandweerzorg in de Gemeente Drechterland is voor de komende jaren dan ook goed geregeld.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.