Transportsector Noord-Holland zoekt 1200 vrachtwagenchauffeurs

REGIO – Er is een enorm tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Noord-Holland. Er zijn nog zeker 1.200 extra nodig, en dat terwijl een campagne van de brancheorganisatie eerder al vele nieuwe chauffeurs heeft opgeleverd, meldt NH Nieuws

“Er is meer vraag naar transport”, vertelt Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. “Het is niet dat het verkeerd is gegaan. De sector groeit gewoon erg hard. En het kost ook heel veel tijd en moeite om nieuwe chauffeurs te vinden”.

In de regio Groot Amsterdam (waar ook Schiphol onder valt) is het tekort het grootst, daar zijn, volgens schattingen van het UWV, 800 nieuwe truckers nodig. Zuid-Kennemerland en Noord-Holland Noord volgen met beide 200 openstaande vacatures, en Zaanstreek-Waterland met 100 openstaande posities. In het Gooi is de nood het minst, daar zijn geen chauffeurs nodig.

“Amsterdam is natuurlijk een enorme economische regio”, vertelt de Vries. “Er gebeurt heel veel in de logistiek, het heeft veel op Schiphol, maar ook in Amsterdam zelf in de bouw en in andere sectoren. Er is gewoon heel veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs.”

Jacht op chauffeurs
Om te voorkomen dat het vervoer tot stilstand komt, gaat de jacht op nieuwe chauffeurs in Noord-Holland onverminderd door. “We blijven strijden om voldoende jonge mensen op de vrachtwagen te krijgen”, aldus de Vries. “En door de vergrijzing zal die strijd de komende jaren alleen maar groter worden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp