Tour de Stavour weer een succes ondanks enkele kleine ongelukken

ENKHUIZEN – Tour de Stavour is een fietstoertocht van circa 100 kilometer van Stavoren naar Enkhuizen waarbij geld wordt ingezameld voor goede doelen, waaronder KWF Kankerfonds. De toer start met een veertocht van Enkhuizen naar Stavoren waarna vanuit Stavoren naar Enkhuizen wordt gefietst.

Nadat de renners vanmorgen vroeg per boot (Bep Glasius) naar Stavoren waren gevaren kon er voor de 8e maal gestart worden met de Tour de Stavour, op de fiets retour van Stavoren naar Enkhuizen. Anders dan de andere tochten ging de rit nu van Lemmer, Emmeloord en Lelystad richting Enkhuizen i.p.v. de gebruikelijke tocht over de Afsluitdijk. De omleiding van de rit was het gevolg van het afgesloten fietspad op de Afsluitdijk.

Een ander significant verschil met voorgaande jaren was dat de koffie op de boot naar Stavoren deze keer voor eigen rekening was. Echter werd dit gecompenseerd bij aankomst, daar kregen alle sportievelingen ene broodje (herstel)fricandel aangeboden.

De toch was dit jaar voorzien van een paar kleine ongelukjes onderweg, vlak na de start raakte één van de volgmotoren al betrokken bij een kop/staart botsing en moest hierdoor de rest van de rit staken. Eénmaal aangekomen in Lelystad waren er verschillende wielrenners die bij een aardige valpartij betrokken raakten. De verwondingen die zij hierbij opliepen waren ernstig genoeg om twee personen naar het ziekenhuis in Harderwijk te laten vervoeren voor verdere behandeling.

De overige wielrenners konden hun weg gelukkig gewoon vervolgen en onder mooie nazomerse weersomstandigheden doorfietsen naar de finish in Enkhuizen om op de terrassen onder het genot van een lekker drankje uit te rusten van deze sportieve maar zeer voldane dag.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp