Topjaar voor Sprookjeswinterland, 24.500 bezoekers in twee weken

ENKHUIZEN – Voor de laatste keer dit seizoen staan honderden kinderen vanavond bij de vijftien meter hoge kerstboom in Sprookjeswinterland om de verlichting aan te toveren samen met de toverheks. Uit de bezoekersaantallen mag blijken dat dit voor de kinderen een bijzonder aantrekkelijk ritueel is.

In twee weken tijd vonden ruim 24.500 bezoekers hun weg naar het Enkhuizer sprookjesbos dat speciaal voor het evenement geheel in winterse sferen was gestoken. “Dit was een bijzonder druk jaar” weet de woordvoerder van het Sprookjesbos aan Enkhuizen Actueel te vertellen. “Op de eerste dag hadden we een trage start (500 bezoekers) maar dat is ruimschoots goedgemaakt door het mooie weer tussen kerst en oudjaarsdag in”.

Van de negentien jaar dat het evenement nu plaatsvindt was dit het drukste jaar tot nu toe, voorheen bleven de bezoekersaantallen rond de 21.700 gegadigden per winterseizoen op vast niveau. Dit jaar dus bijna 3.000 bezoekers meer.

Terwijl de woordvoerder van het Sprookjesbos enthousiast aan Enkhuizen Actueel verteld moeten we even aan de kant. Het loopt tegen het einde van de middag en tientallen bezoekers willen nog snel langs de kassa om de betovering van de boom straks om 17:00 uur voor de laatste keer dit seizoen mee te maken. Overal waar je om je heen kijkt blije kinderen en glunderende gezichtjes, het lijkt wel of ze allemaal betoverd zijn.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp