Toen Medemblik groen licht kreeg was Enkhuizen ook om en kan er gedraafd worden

ENKHUIZEN – Even over half 9 woensdagavond kreeg de redactie van Enkhuizen Actueel een appje van voorzitter Mark Veen van de draverijvereniging in Enkhuizen dat de draverij doorgaat. Woensdagmiddag was al duidelijk geworden dat de intentie om door te gaan groot was, maar er moest nog eerst vergaderd worden om het definitief te maken.

Medemblik gaf het laatste zetje

Toen woensdagmiddag duidelijk werd dat de burgemeester van Medemblik de organisatie in Medemblik het groene licht had gegeven werd er snel overlegd tussen draverijverenigingen van Enkhuizen en Medemblik maar ook tussen de burgemeesters van beide steden over de draverij van Enkhuizen en beiden vonden dat als Medemblik kan dan kan Enkhuizen ook.

Wel zijn er maatregelen waar de organisatie aan moet houden. Een van die maatregelen is het coronatoegangsbewijs met een geldig identiteitsbewijs. Bij de entree van het evenement moet iedereen van 13 jaar en ouder een bewijs kunnen tonen van volledig gevaccineerd zijn, een negatieve pcr-test van niet ouder dan 24 uur of een bewijs van herstel van de infectie.